| کد مطلب: ۴۷۶۶۹۳
لینک کوتاه کپی شد

در گفت‏‏‌وگو با مدیرعامل بورس انرژی ایران بررسی شد

عرضه‏‏‌های جدید در راه بورس انرژی

عرضه‌‌‌های بورس انرژی در مسیر افزایش قرار دارد که به معنی ایجاد پتانسیل جدیدی برای توسعه این بازار مالی با محوریت صادرات فرآورده‌‌‌های نفتی است و افزایش گام به گام عرضه‌‌‌ها را می‌‌‌توان به‌وضوح مشاهده کرد. در این خصوص در گفت‌‌‌وگو با علی نقوی، مدیرعامل بورس انرژی ایران به بررسی ویژگی‌‌‌های معاملات اخیر و پتانسیل‌‌‌های پیش‌‌‌روی این نهاد مالی پرداختیم.

عرضه‏‏‌های جدید در راه بورس انرژی

آرمان ملی آنلاین - مدیرعامل بورس انرژی ایران در ابتدای این گفت‌‌‌وگو ضمن اشاره به افزایش پتانسیل‌‌‌های بورس انرژی در مسیر معاملاتی، عنوان کرد: عرضه‌‌‌های دریایی شرکت ملی نفت ایران از سر گرفته شده است و به‌زودی شاهد افزایش این عرضه‌‌‌ها خواهیم بود. البته موفقیت در عرضه‌‌‌ها مستلزم استمرار و نظم در عرضه‌‌‌هاست. به عبارت ساده‌‌‌تر از هم‌‌‌اکنون این انتظار در بین اهالی بازار سرمایه شکل گرفته که باید منتظر عرضه‌‌‌های منظم شرکت ملی نفت ایران باشیم که در مسیر تحقق این انتظار در حال پیگیری و رایزنی هستیم. پیگیری‌‌‌های اخیر حکایت از آن دارد که عرضه‌‌‌های منظم نفتا و نفت‌سفید از سمت شرکت ملی نفت ایران در راه بوده و می‌‌‌تواند محرک جدیدی برای رشد حجم و ارزش معاملات در بورس انرژی ایران باشد. از سوی دیگر عرضه نفت‌کوره هم به صورت مستمر پیگیری شده است.

علی نقوی در ادامه صحبت‌‌‌های خود به یکی از پتانسیل‌های جالب عرضه حامل‌‌‌های انرژی و فرآورده‌ها از سوی سازمان اموال تملیکی اشاره کرد و گفت: اخیرا قرار بر این شده است که حجم بزرگی از فرآورده‌ها که در اختیار سازمان جمع‌آوری و فروش اموال تملیکی قرار می‌گیرد، در بورس انرژی عرضه شود و مورد دادوستد قرار گیرد و آغاز این فرآیند می‌تواند جذابیت‌های ناگفته‌ای به همراه داشته باشد. همچنین بازدارندگی در برابر هر گونه فساد و انحراف را در حوزه فرآورده‌‌‌ها افزایش می‌دهد. به عنوان نمونه مشخص می‌‌‌توان از عرضه نفت‌سفید، برش سنگین، رافینیت و میعانات گازی از سوی سازمان جمع‌آوری و فروش اموال تملیکی در بورس انرژی خبر داد؛ اگرچه هنوز در مراحل پذیرش قرار دارد و پس از طی ضوابط قانونی آن، در اطلاعیه عرضه مورد شفاف‌سازی قرار می‌گیرد.

وی در خصوص سایر عملکردهای بورس انرژی در ماه‌‌‌های اخیر، عنوان کرد: زیرساخت‌‌‌های موردنیاز برای معاملات گواهی سپرده حامل‌‌‌های انرژی همچون نفت‌خام و میعانات گازی آماده شده است و می‌‌‌توان از این فرصت برای توسعه صنعت نفت و همچنین به‌عنوان مکانیزمی برای فروش بهره برد. زیرساخت‌‌‌های موردنیاز برای راه‌‌‌اندازی گواهی صرفه‌‌‌جویی نیز آماده است و تصمیم‌‌‌سازان و سیاستگذاران اقتصادی می‌‌‌توانند از این فرصت بهره‌‌‌برداری کنند. در خصوص بازار برق نیز فرصت‌‌‌های جدیدی در حال ایجاد است و انتظار رشد حجم و ارزش معاملات وجود دارد. این در حالی است که با وزارت نیرو و همچنین تشکل‌های بخش خصوصی همکاری مطلوبی شکل گرفته است و امیدواری به رونق حجم و ارزش معاملات وجود دارد. دادوستد برق تجدیدپذیر نیز در بورس انرژی در قانون حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان ذکر شده و بورس انرژی جلسات کارشناسی در این زمینه با ساتبا و انجمن نیروگاه‌‌‌های تجدید‌پذیر برگزار کرده است.

به گزارش آرمان ملی آنلاین به نقل از دنیای اقتصاد ، مدیرعامل بورس انرژی در پایان صحبت‌‌‌های خود به وضعیت دادوستد زغال‌‌‌سنگ و فرصت‌‌‌های بربادرفته آن در سال‌های اخیر اشاره کرد و گفت: نزدیک به ۶سال است که به صورت متناوب پیگیر ورود زغال‌‌‌سنگ به بورس انرژی هستیم؛ آن‌‌‌هم در شرایطی که در برخی دستورالعمل‌‌‌ها، دادوستد زغال در بورس چیزی از تکلیف قانونی کم ندارد، آن‌‌‌هم در شرایطی که حتی از مجلس نیز پیگیر آن هستیم. واقعیت این است که تا زمانی که عرضه‌‌‌کنندگان تمایلی برای ورود به بورس نداشته باشند، نمی‌‌‌توان موفقیتی کسب کرد؛ آن‌‌‌هم در شرایطی که عرضه و دادوستد زغال‌‌‌سنگ در بورس انرژی منافع بزرگی برای معادن به همراه خواهد داشت. معاملات شفاف، با قیمت رقابتی، امکان تسویه وجوه در بورس و ظرفیت تامین مالی از ویژگی‌‌‌های مهمی برای دادوستد زغال در بورس انرژی است که متاسفانه برخی از عرضه‌‌‌کنندگان و انجمن‌‌‌های مرتبط با آنها به بهانه تک‌خریدار بودن محصول زغال‌‌‌سنگ از شفافیت حاکم بر بازار بورس فاصله می‌‌‌گیرند.

ارسال نظر

هشتگ‌های داغ

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار