| کد مطلب: ۵۰۰۳۷۱
لینک کوتاه کپی شد

مدیرعامل انجمن ندای معلولان ایران:

ضرورت اجرای کامل قانون حمایت از معلولان

ندا جعفری : روز 12 آذرماه مصادف با سوم دسامبر روز جهاني معلولان نام گذاري شده و فرصتی برای دیدن و شنیدن این قشر بی صدا از نمایی نزدیک‌ و واقعی‌تر است، افرادی که فراتر از نگاه خیریه‌ای و دلسوزانه نیازمند نگاهی واقع بینانه و تحول آفرین هستند تا بتوان زمینه رسیدن آنها به جهانی برابر و قابل دسترس را فراهم کرد.

ضرورت اجرای کامل قانون حمایت از معلولان

آرمان ملی آنلاین - معلولان بخشی از جامعه هستند و به این معنا باید از حقوق برابر شهروندی بهره مند باشند این افراد با مشکلات بسیاری روبه‌رو هستند و نبود موقعیت‌هایی مانند تحصیل، اشتغال، ازدواج و متناسب نبود فضای شهری با نیاز هایشان به آن ها یادآوری می کند که امکان برخورداری از شرایط برابر با افراد عادی را ندارند. بنابراین ضروری است اقدامات لازم نسبت به ایجاد فرصت‌های اجتماعی برابر برای افراد معلول و غیرمعلول توسط مسئولان صورت گیرد .
شعارزدگی در رسیدگی به مشکلات معلولان
«محمود کاری» رییس هیات مدیره و مدیرعامل انجمن ندای معلولان ایران درباره روز جهانی معلولان و مشکلاتی که سال‌هاست افراد دارای معلولیت با آن روبرو هستند، گفت: دلیل نامگذاری روز جهانی معلولان برای این بوده که مسئولان به فکر معلولان و مشکلات آن‌ها باشند و برای ارتقای سطح زندگی افراد دارای معلولیت چاره اندیشی کرده و برابری فرصت‌ها را در جامعه فراهم کنند. متاسفانه ما دچار شعارزدگی شدیم و هیچ موقع وعده‌های مسئولان که می‌خواهند در همین یک روز همه چیز را درست کنند، عملی نشده است و بنابر ضرب المثلی معروف از عمل کار برآید به سخندانی نیست.
وی ادامه داد: واقعیت این است، همیشه در یک مناسبتی مسئولان، همایشی، جشنواره‌ای و ...برگزار می‌کنند و هر چیزی را که می‌خواهند درباره مشکلات معلولان می‌گویند اما متاسفانه عملیاتی نمی‌شود. ما احتیاج داریم که حداقل همین قانون جامع حمایت از افراد دارای معلولیت که از سال ۸۳ به تصویب مجلس رسید و بعد از آن بازنگری و تکمیل‌تر شده و در سال ۹۶ تبدیل به یک قانون بهتر شده است، اجرا شود. در این قانون تمام مسائل و مشکلات آمده است.اما متاسفانه در بخش‌های مختلف اصلا این قانون آن طور که باید و شاید اجرا نشده است.
مدیرعامل انجمن ندای معلولان ایران تصریح کرد: به گفته سازمان بهزیستی یک میلیون و ۶۰۰ هزار معلول داریم و حدود ۳۰۰ هزار نفر از این افراد خودشان از طریق راه‌های مختلف توانستند اشتغال برای خود ایجاد کنند و در بخش خصوصی و دولتی اشتغال دارند. اگر قرار بود برای اشتغال معلولان کاری کنیم از سال ۱۳۸۳ تاکنون که ۲۴ سال می‌شود هر سال ۳۰ هزار الی ۵۰ هزار نفر کار ایجاد می‌شد و الان همه افراد دارای معلولیت کار داشتند.کاری تصریح کرد: اما متاسفانه همانطور که گفتم ما دچار شعارزدگی شده‌ایم و همیشه در این روزها مسئولان یک سری مسائل را مطرح می‌کنند. علیرغم اینکه می‌دانند که معلولان افرادی هستند که بیگناه دچار معلولیت شده‌اند یعنی افرادی نیستند که به دلخواه خود معلولیت را انتخاب کرده باشند بلکه براثر فقر پزشکی، نبودن داروی ضروری، نامناسب بودن جاده‌ها و تصادفات ناخواسته دچار معلولیت شده‌اند، چرا باید این افراد را شهروند درجه دو بدانیم و به آن‌ها ترحم کنیم و به آن‌ها ارفاق و بذل و بخشش کنیم بلکه مسئولان وظیفه دارند به نحو احسن به این افراد خدمات ارائه دهند تا سطح زندگی این افراد را به سطح زندگی متعادل برسانند.
معلولان توان خرید پروتز را ندارند
وی درباره تجهیزات پزشکی مورد نیاز معلولان گفت: در حال حاضر معلولان توان خرید ارتز و پروتز و بریس و… را حتی از هلال احمر ندارند چه برسد که بخواهند از بخش خصوصی بخرند. هلال احمر با بخش خصوصی در این زمینه رقابت می‌کند. دست و پای مصنوعی الان قیمتش سر به فلک می‌گذارد و یک معلول حتی اگر درآمد هم داشته باشد و ماهی ۱۰ میلیون هم حقوق داشته باشد در سال چقدر باید پس‌انداز کند تا بتواند با این شرایط هر دو سال یکبار بریس خود را تعویض کند. مسئولان ما در سازمان حمایتی نشست هم اندیشی در این زمینه با جامعه هدف نداشته و اتاق فکر مناسب ندارند.
لزوم توجه وزارت کار به حل مشکلات معلولان
سمیه محمودی نماینده شهرضا در مجلس شورای اسلامی نیز در این راستا با تاکید بر لزوم توجه وزارت کار به معلولان گفت: باید نگاه ویژه ای به معلولان داشت و وزیر کار هم پیگیر اجرای قانون جامع حمایت از معلولان باشد.
همچنین محمدحسن آصفری نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت : بیش از ۶۰۰ هزار معلول در کشور داریم و این افراد نیازمند اجرای قانون جامع معلولین هستند اما قانونگذاری بدون اجرای کامل و عدم نظارت بر اجرا، عملا قانون را بی معنی می کند.وی با بیان اینکه مشکل جدی معلولان اشتغال و مسکن است، افزود: این افراد ۲۰ تا ۲۵ سال در کارخانه ها کار می کنند و قانونگذار نیز مصوب کرده که پیش از موعد بازنشسته شوند اما در لوایح بودجه هیچ اعتباری جهت در اختیار گذاشتن به شرکت هایی که این معلولین را به کار می گیرند در نظر گرفته نمی شود لذا درخواست من از دولت این است که در تدوین قانون بودجه ردیف خاصی برای بازنشستگی معلولان در نظر بگیرند و مشکل آن ها را در بحث بازنشستگی پیش از موعد حل کند.

ارسال نظر

هشتگ‌های داغ

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار