| کد مطلب: ۳۸۶۰۲۸
لینک کوتاه کپی شد

خطیب‌زاده در نشست خبری:

سفر امیرعبداللهیان به هند به تعویق افتاد/ در خصوص واکسن‌های فایزر و مدرنا هیچ محدودیتی نداریم/ تغییرات مدیریتی در وزارت خارجه طی روزهای آتی اعلام می‌شود

سخنگوی وزارت امور خارجه در خصوص سفر وزیر امور خارجه به هند و دیدار با وزیر امور خارجه عربستان گفت: سفری در دستور کار بود که به دلیل چندین موضوع مرتبط به هم مانند اجلاس شانگهای به تعویق افتاد و همچنین چندین جلسه مهم و فوری در این هفته برنامه‌ریزی شد که امکان انجام سفر نبود و این سفر زمان‌بندی جدید خواهد داشت.

سفر امیرعبداللهیان به هند به تعویق افتاد/ در خصوص واکسن‌های فایزر و مدرنا هیچ محدودیتی نداریم/ تغییرات مدیریتی در وزارت خارجه طی روزهای آتی اعلام می‌شود

آرمان ملی آنلاین - سعید خطیب‌زاده در نشست خبری صبح امروز خود ضمن تبریک روز ملی سینما به همه سینماگران و هنرمندان ایران‌زمین و آنهایی که دل در گرو هنر دارند، گفت: ایران یکی از پرچم‌داران سینمای جهان بوده است.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی پس از مرور گاه‌شمار وزارت امور خارجه در هفته گذشته، در پاسخ به سوالی در خصوص افزایش سهمیه ویزای اربعین در سفر نخست وزیر عراق به تهران گفت: سفر آقای الکاظمی به تهران در چهارچوب روابط بسیار خوب ایران و عراق صورت گرفت که هیات بلندپایه‌ای را به همراه داشتند و تمرکز روی موضوعات و پروژه‌های تجاری مانند راه‌آهن بصره- شلمچه و مسائل انرژی بود و در خصوص دو موضوع خاص تسهیل صدور روادید و مساله اربعین تبادل‌نظر شد و توافق اولیه ۳۰ هزار ویزا بود. پیش از این سفر بر عدد ۶۰ هزار توافق شد و در این سفر توافق شد بر روی عدد ۶۰ هزار هم گفت‌وگو شود تا هر میزان که امکان دارد افزایش ورود محقق شود. در خصوص لغو روادید هم خبری منتشر شد که ما لغو روادید را برای اتباع عراقی تصویب کردیم که منوط به اقدام متقابل است که در این سفر در خصوص سفر هوایی محقق شد.

وی همچنین در خصوص سفر وزیر امور خارجه به هند و دیدار با وزیر امور خارجه عربستان گفت: سفری در دستور کار بود که به دلیل چندین موضوع مرتبط بهم مانند اجلاس شانگهای به تعویق افتاد و همچنین چندین جلسه مهم و فوری در این هفته برنامه‌ریزی شد که امکان انجام سفر نبود و این سفر زمان‌بندی جدید خواهد داشت.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پاسخ به سوال ایلنا در خصوص تاریخ سفر رئیس سازمان انرژی اتمی به وین و اینکه آیا وی عضوی از تیم مذاکره کننده خواهد بود و همچنین در خصوص تغییرات در وزرات امور خارجه با تاکید بر معاونت سیاسی با توجه به آغاز مذاکرات هسته‌ای در آینده نزدیک گفت: در خصوص سفر آقای اسلامی تاریخ قطعی ندارم اما سازمان همواره عضوی از تیم مذاکره‌کننده بوده و از روز نخست در سطوحی که خود سازمان صلاح دانسته افرادی از این نهاد در تیم مذاکره‌کننده حضور داشته‌اند و کارگروه تعهدات هسته‌ای در وین به مسئولیت سازمان انرژی اتمی کارها را پیش برده است.

وی ادامه داد: در خصوص تغییرات در وزارت امور خارجه، موضوع گردش مدیران و گردش نخبگی موضوع شناخته شده‌ای است. وزارت خارجه نهاد حاکمیتی است و دستگاه دیپلماسی، سیاسی و جناحی نیست؛ لذا دیپلمات‌های جمهوری اسلامی در چهارچوب اصول حاکمیتی حرکت می‌کنند و هر زمان لازم باشد این گردش مدیریتی صورت می‌گیرد و در روزهای آتی اعلام خواهد شد

خطیب‌زاده در پاسخ به سوال دیگر ایلنا در خصوص اخبار مرتبط با توافق برای واردات واکسن‌های فایزر و مدرنا نیز گفت: ما در خصوص واردات واکسن هیچ خط قرمزی نداشته و نداریم و مرجع صلاحیت‌دار تائید واکسن‌ها وزارت بهداشت بوده و وزارت خارجه از روز اول همه امکانات خود را با هر منبعی در اختیار وزارت بهداشت قرار داده و در مواردی وزارت بهداشت صلاح نداشته و برخی تائید نشد اما طی یک الی دو ماه اخیر همه درخواست‌ها در حال تائید شدن است و در مسیرهای مختلف تسریع شده و از مسیر کواکس و همکاری‌های دوجانبه مانند چین توافقات چند ده میلیون دوز مذاکره شده است.

وی گفت: در خصوص واکسن‌های فایزر و مدرنا هیچ محدودیتی نداریم و موارد به وزرات بهداشت ارسال و از سوی این وزارتخانه هم تائید شده است. ما برای تامین نیازهای مردم هیچ خط قرمزی نداریم. یک دولتی در جهان وجود دارد که می‌خواهد خود را به عنوان پلیس دنیا معرفی کند و خودش قانون‌نویس، مجری و قاضی و زندان‌بان است و ما هیچ گاه این مساله را رسمیت نشناختیم. کار ساده نبوده اما به رغم همه تحریم‌ها وظیفه اصلی حاکمیت است که نیازهای مردم را تامین کند.

خطیب‌زاده در پاسخ به سوالی در خصوص هدف قرار دادن مقر تروریست‌ها در اقلیم کردستان عراق توسط سپاه پاسداران گفت: این اقدام در پاسخ به تجاوزات مکرری است که در نزدیکی مرز عراق علیه ایران انجام شده و چندین مرزبان ایرانی را به شهادت رساندند و طبیعی است که ایران هیچ گاه تحمل نمی‌کند امنیت مرزهایش توسط گروه‌های تروریست و شکست خورده، مورد خدشه وارد شود و ما در نشست‌های رسمی و غیر‌رسمی این مساله را به دوستان عراقی متذکر شدیم که خاک عراق نباید توسط گروه‌های تروریستی استفاده شود. البته هر گروهی از مسیر تروریستی توبه کند، آغوش جمهوری اسلامی ایران باز است؛ چراکه مام میهن محل امن‌تری برای آن‌ها است.

وی در پاسخ به سوالی در رابطه با دستاوردهای سفر مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به ایران گفت: مراودات ایران و‌ آژانس معمول و فنی است و مادامی که جنبه فنی حفظ شود، ایران ارتباط خود را پیگیری خواهد کرد و این سفر پیش از اجلاس شورای حکام در چهارچوب حل و فصل برخی موارد بود که در سایه مذاکرات فنی رایزنی‌های خوبی انجام شد و در بستر مراودات فیمابین بصورت فشرده در تهران گفت‌‎وگوها انجام شد و سفر موفقی بود تا در چهارچوب فنی بدون ورود مسائل سیاسی این همکاری‌ها ادامه پیدا کند.

سخنگوی وزارت امور خارجه یادآور شد: آقای اسلامی همچنین سفری را به وین برای شرکت در اجلاس عمومی خواهند داشت و توافق شد این سفرها بطور منظم‌تری انجام شود و بعد از اجلاس شورای حکام مجددا به ایران باز خواهند گشت و مفاهمه‌ای بین ایران و آژانس برقرار بوده است. قطعا اگر طرف‌هایی بخواهند این روابط را آلوده با اغراض سیاسی کنند پاسخ ایران هم پاسخ درخوری خواهد بود.

وی گفت: فکر می‌کنم بیانیه منتشر شده بعد این ملاقات به اندازه کافی گویا بود و آژانس بدون اینکه دسترسی به محتویات فیلم‌ها داشته باشد کارت‌های حافظه‌ای که باید تعویض شوند را با مهر و موم مشترک می‌آورد و این‌ها باقی خواهند ماند و سرویس‌های فنی این دوربین‌ها هم بصورت روتین باید انجام شود و قطعا توافق آژانس طی زمان بندی مورد توافق انجام شد و ما به دقت و از نزدیک اجلاس شورای حکام را زیر نظر داریم.

سخنگوی وزارت امور خارجه در خصوص اظهارات اخیر نخست وزیر ارمنستان مبنی بر گسترش روابط با همسایگان از جمله ایران گفت: بارها گفته شده که اولویت ایران گسترش ارتباط با همسایگان است و به عنوان اصل اساسی در دولت سیزدهم مطرح شد و و وزیر امور خارجه به عنوان طرح دولت سیزدهم گفته شد لذا ما به صورت متوازن اما با اولویت بالا روابطمان را با همسایگان گسترش خواهیم داد چرا که توسعه منطقه‌ای با همکاری همه کشورها محقق می‌شود.

خطیب زاده همچنین در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه ابراز نگرانی‌های اروپا و غرب در خصوص مساله هسته‌ای ایران در صورتی مطرح می شود که رژیمی مانند رژیم صهیونیستی به سلاح اتمی دسترسی دارد اما این ابراز نگرانی در خصوص این موضوع صورت نمی‌گیرد، گفت: رژیم صهیونیستی به عنوان موجودیت نامشروعی که به قرارگاه ترور و تروریسم دولتی تبدیل شده شرایط خطیری را برای منطقه و جهان رقم زده است. این رژیمی که به حقوق بین‌الملل پایبندی ندارد بر روی صدها کلاهک هسته‌ای نشسته و برنامه فعال نظامی هسته‌ای دارد و به صورت ممتد پیوستنش را به پیمان منع سلاح هسته‌ای رد کرده است و مقررات پادمان را نپذیرفته و به عنوان رژیم یاغی در نظام بین الملل شناخته می‌شود و آبرویی ندارد و متاسفانه استاندارد دوگانه و بسیار شرم آور برای غرب وجود دارد که نه تنها فشاری برای پیوستن و خلع سلاح این رژیم انجام نمی‌دهند بلکه همه امکانات خود را در اختیار این دردانه قرار می‌دهند.

ارسال نظر

هشتگ‌های داغ

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار